bwf-circular-dots

Šta je to Smart City?


Pametno iskorišćena
tehnologija

Najveća dostignuća savremene tehnologije postaju sve dostupnija i njihova primena se povećava. Danas možemo da digitalizujemo mnoge elemente gradskog prostora i proširimo njihovu funkciju. Zamislite spoj semafora i AI tehnologije, uličnih svetiljki i internet of things, autobuskih stanica i big data, i videćete da se otvara bezbroj opcija za unapređenje kvaliteta života svakog stanovnika jednog grada.

OBLASTI ZA UNAPREĐIVANJE, SAVREMENE TEHNOLOGIJE, BENEFITI ZA GRAĐANE
OBLASTI ZA UNAPREĐIVANJE

Javni prostor, saobraćaj, ekologija, organizacija prostora, arhitektura, infrastruktura, komunikacije, resursi...

OBLASTI ZA UNAPREĐIVANJE, SAVREMENE TEHNOLOGIJE, BENEFITI ZA GRAĐANE
SAVREMENE TEHNOLOGIJE

AI, AR, IoT, Big data, Open data, Blockchain, i druge.

OBLASTI ZA UNAPREĐIVANJE, SAVREMENE TEHNOLOGIJE, BENEFITI ZA GRAĐANE
BENEFITI ZA GRAĐANE

Lakši, zdraviji i kvalitetniji život u konektovanom, inkluzivnom, pouzdanom i savremenom društvu.

Platforma za razvoj karijera

Korišćenje digitalne tehnologije za unapređivanje urbanih sredina je široko polje u kom će mnogi današnji učenici i studenti pronaći svoje karijere. Mladi stručnjaci u IT industriji, inženjeri, arhitekte, kao i oni koji se bave analizom podataka, biznisom ili marketingom, imaju priliku da svoje znanje usmere ka ovoj kompleksnoj oblasti koja se svakim danom širi i otvara nove mogućnosti. Ako u sebi prepoznaješ kreativnost, inovativnost i entuzijazam, ovo je tvoja prilika da gradove Srbije učiniš pametnijim.

bwf-circular-dots

Inspiracija stiže iz drugih gradova

Ovo su neki od gradova koji su konkretna pametna rešenja implementirali u svoju infrastrukturu:

Svojom idejom za Smart city rešenje doprinosiš ne samo svom gradu, već i ugledu cele Srbije čiji gradovi mogu postati konkurenti ovim velikim svetskim gradovima i postati konkurenti ovim velikim svetskim gradovima u primeni digitalne tehnologije.


Talas inovacija kreće iz Srbije!

Jedna inovacija inspiriše drugu. Ideje koje budemo implementirali u gradove Srbije pokrenuće talas kreativnosti i želje za progresom. Iz godine u godinu, možemo da očekujemo još više inovacija u našim urbanim sredinama, koje će se unapređivati i razvijati velikom brzinom. Uskoro ćemo postati uzor za prestonice gradova širom sveta.