bwf-circular-dots

Finalisti

1

Smart Lighting

Ecolight

Pametan sistem uličnog osvetljenja koji uz pomoć posebnih senzora reguliše svetlost i štedi energiju na nivou celog grada.

2

Energym group

Energym

Energym je pametna teretana na otvorenom ili zatvorenom prostoru. Posebno modifikovane sprave koje će biti deo pametne teretane će proizvoditi energiju koja se može distribuirati po želji.

3

New Technology

Autonomna cista energija (ADIABATIC PROCESS MOTION APPARATUS)

Nakon 10 godina istraživanja razvijen je koncept novog sistema za proizvodnju čiste energije. U pitanju je korišćenje prirodnih procesa u svrhu proizvodnje energije.

4

Arhigarden

Digital Garden / Digitalna bašta

Formiranje prostora zelenih bašti unutar kompaktnih i poluotvorenih blokova u gradu, opremljenih savremenim sistemima agrotehničkog monitoringa.

5

511

Snalazač

Mali aparat koji emituje podatke koji korisnicima omogućava lakše snalaženje u prostoru i time smanjuje vreme utrošeno u nalaženje npr radnji u tržnom centru.

6

Smart Solutions

Smart Waste Monitoring System

Pametni kontejneri koji prate nivo smeća i drugih podataka relevatnih za komunalne službe kako bi optimizovali rute kamiona i bili alarmirani ukoliko je kontejner zapaljen.

7

Babl - Beogradski elketricni automobil

Babl - gradski automobil sa autonomnom voznjom na elektricni pogon. Proizvod domace tehnlogije i domnaceg dizajna.

Posle tri godine razvoja spreman je za serijsku proizvodnju prvi elektricni, autonomni, ekoloski autimobil Babl. Brzina platforme je 150km/h, domet 380km (sa jednim punjenjem), punjenje - 20 min.

8

Digital worx

Belgrade Waterfront Vibe

Ideja je razvoj interaktivnog softverskog rešenja koje će u realnom vremenu predstavljati mogućnosti i događaje u Beogradu.

9

Devana Aero

Trifun Dron za vanredna stanja

Posebno razvijen dron koji ima mogućnost transporta do 50 kg pomoći ili drugih sredstava u slučaju vanrednih situacija u urbanim sredinama i teško pristupnim lokacijama.

10

SAOBRAĆAJ

Optimizacija saobraćajnih tokova u gradu

Optimizacija saobraćajnih tokova uz pomoć posebnih senzora instaliranih na banderama pored puta ili na raskrsnicama uz mašinsko učenje istorijskih podataka.